Veckans sommartema: Friidrott

Föregående vecka var det andra veckan på Knatteskutts sommartermin och temat var friidrott. Knatteskutt gillar att både springa, hoppa och kasta som man gör i friidrott. Det finns så många saker att göra i en och samma idrott! Perfekt tycker Knatteskutt.

Under friidrottstillfället fick barnen bland annat prova på något som heter löpskolning. Vid löpskolning fokuserar man på att få in ett bra löpsteg. Övningar som ofta används är höga knän, hälkick och en övning som heter tennsoldaten. Då får man utmana sin koordinationsförmåga en aning vilket är bra då både ben och armar spelar en stor roll vid samtliga friidrottsmoment. En annan övning som gjordes var olika starter ifrån olika positioner, så som stå på ett ben, sitta som en skräddare, stå med ryggen mot mållinjen m.m. Här övar man på sin reaktionsförmåga istället. Vid en riktig friidrottstävling använder man en startpistol som man skjuter med för att löparna ska springa iväg. Då gäller det att reagera snabbt när de skjuter så man kan springa iväg så fort som möjligt.

Att förgående veckas tema var friidrott passade bra. Under helgen har det nämligen varit stafett-SM i friidrott där jag som skriver, Malin J, deltog. I stafett tävlar man i lag, oftast tre eller fyra stycken löpare. Vi tävlade i 4x100m vilket innebär att man är fyra stycken som springer 100m var för att sedan ge över stafettpinnen till kompisen som står på tur att springa. Det är oerhört roligt och det är lite klurigt ibland att växla över stafettpinnen till kompisen, då man springer i så hög fart när det görs. 

Trots att jag tränar på elitnivå, tränar jag fortfarande på vissa övningar som de små Knatteskuttarna fick prova förra veckan. Nivån kan anpassas efter ålder och det går aldrig att öva för mycket!

Jag hoppas att ni har det roligt på vår sommartermin och att ni får tre soliga och härliga Knatteskuttstillfällen framöver!

/Malin J

Om knatteskuttstaff

Knatteskutt är en verksamhet som är inriktad för barn 4-9 år. Tanken är att barnen ska få prova på olika idrotter och rörelser under lekfulla former, och istället för att behöva vara medlem i många olika föreningar samlas här allt under samma tak. Med hjälp av leken vill vi inspirera till en händelserik och aktiv fritid för barnen. Grundpelarna för Knatteskutt är: - Lekfullhet och glädje - Motorisk inlärning - Utveckling i grupp För mer info, gå till: http://www.knatteskutt.se/ Knatteskutt finns även på Facebook, gå gärna in och gilla oss: http://www.facebook.com/knatteskutt Du kan även följa oss på Twitter: https://twitter.com/knatteskutt
Det här inlägget postades i Knatteskutt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s